Dolar 34,1584
Euro 37,7966
Altın 2.917,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27 °C
Açık

Ankara’nın En Tantuni Yapan 5 Efsane Dükkanı

04.05.2023
50
A+
A-
Ankara’nın En Tantuni Yapan 5 Efsane Dükkanı

Ankara, geleneksel Türk lezzetlerinden olan tantuni konusunda oldukça iddialı bir şehir. Bu lezzeti denemek için özellikle şehirde bulunan ve yıllardır hizmet veren tantuni dükkanlarına gidilmesi öneriliyor. Ankara’nın bu lezzetli dükkanları arasında en iyileri arasında Emin Tantuni, Artun Tantuni, Tantunici Adem Usta, İskender Tantuni ve Bursalı Tantuni yer alıyor.

Emin Tantuni, kemalizm caddesinde yer alan en eski tantuni dükkanlarından biri. Tantuninin lezzetinin sırrı, sadece etin baharatlarla marine edilmesinde değil, aynı zamanda dışarıdan aldıkları lavaşların tereyağında kızartılmasında yatıyor. Artun Tantuni ise, Ankara’nın Eymir Gölü’nde yer alan bir dükkan ve burada yiyebileceğiniz tantuni, özellikle tereyağlı haşlanmış patates ve özel soslu soğanları ile dikkat çekiyor.

Tantunici Adem Usta, Ankara’nın Elmadağ ilçesinde yer alıyor ve burada kullanılan özel baharat karışımı ve tereyağlı soğanları, burayı diğer tantuni dükkanlarından ayırıyor. İskender Tantuni, Ankara’nın İskitler ilçesinde yer alıyor ve adını kebabı andıran verdiği yoğun ve doyurucu lezzetiyle duyuruyor. Bursalı Tantuni ise, Ankara’nın Topraklık Mahallesi’nde Arda Caddesi üzerinde yer alıyor ve bu dükkanın tadını özel kılan şey, lavaşlarını da kendilerinin yapması ve bu lavaşları tereyağında kızartmaları.

1. Emin Tantuni

Emin Tantuni, Ankara’nın en eski tantuni dükkanlarından biri ve kemalizm caddesinde bulunuyor. Burada lezzetin sırrı sadece etin baharatlarla marine edilmesinde değil, dışarıdan aldıkları lavaşların da tereyağında kızartılmasıdır. Bu sayede tantuniye eşsiz ve doyurucu bir lezzet katılıyor. Ayrıca Emin Tantuni, müşterilerinin isteği üzerine, acılı olarak da servis yapabiliyor. Eğer Ankara’ya yolunuz düşerse, Emin Tantuni’nin enfes lezzetleri için mutlaka uğrayın.

2. Artun Tantuni

Artun Tantuni, Eymir Gölü’nün güzelliği içinde nefis lezzetli tantunileri ile öne çıkan bir mekandır. Burada servis edilen tereyağlı haşlanmış patates ve özel soslu soğanlar, lezzetli tantuniye ekstra bir lezzet katar. Bu tadı denemeniz için buraya mutlaka uğramalısınız.

  • Tantuninin yanında tereyağlı haşlanmış patates ve özel soslu soğanları da mutlaka deneyin.
  • Buradaki lezzetli tantuniyi denemeniz için hafta sonları erken saatlerde gitmenizi öneririz.

Artun Tantuni’nin özenle hazırladığı lezzetli yemekler, doğal ortamı ile birleşerek müşterilerini kendine hayran bırakıyor. Bu sebeple Ankara’da tantuni denince akla ilk gelen yerlerden biri oluyor.

3. Tantunici Adem Usta

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bulunan Tantunici Adem Usta, tantuni lezzetini en özel şekilde sunuyor. Burada kullanılan et, özel baharat karışımı ile marine ediliyor ve özellikle tereyağlı soğanların tadı inanılmaz bir lezzet sağlıyor. Tantunici Adem Usta, lezzeti ve özel baharat karışımı ile diğer tantuni dükkanlarından ayrılıyor. Ayrıca, burada kullanılan lavaşlar ve özel hazırlanan soslar, tantuni lezzetini tamamlıyor. Tantunici Adem Usta, Elmadağ ilçesi sakinlerinin uğrak noktalarından biri olmakla birlikte, Ankara’da tantuni deneyimini daha da ileri taşımak isteyenler için de ideal bir seçenek olabilir.

4. İskender Tantuni

Ankara’nın İskitler ilçesinde bulunan İskender Tantuni, adını kebabı andıran yoğun ve doyurucu lezzetiyle öne çıkıyor. Tantuninin eti özenle marine edilerek hazırlanıyor ve özel baharatlarla lezzetlendiriliyor. Tantuni servisi, taze pişmiş ekmeklerle sunuluyor ve üzerine özel soslar, yoğurt ve baharatlar ekleniyor. Bu harika lezzeti tatmak için pek çok Ankara’lı İskender Tantuni’yi ziyaret ediyor. İskender Tantuni’nin favorileri arasında acılı ve sade tantuni çeşitleri bulunuyor. Ayrıca restaoranın sunmuş olduğu dürümler de oldukça lezzetli. İskender Tantuni, hızlı servisi, uygun fiyatları ve kaliteli lezzetleri ile damak tadına önem veren herkesin uğrak noktası haline gelmiştir.

5. Bursalı Tantuni

Bursalı Tantuni, Ankara’ya özgü lezzetler sunan bir tantuni dükkanıdır. Topraklık Mahallesi’nde bulunur ve Arda Caddesi üzerinde yer alır. Burada tadı en özel kılan şey, lavaşlarının kendileri tarafından yapılmış olmasıdır. İnce, çıtır çıtır olan lavaşları özel bir tereyağı ile kızartıp, üzerine eti ve diğer malzemeleri koyarak servis ederler. Özellikle lavaşın tereyağı ile kızartılmasının verdiği lezzet ile Bursalı Tantuni diğer tantuni dükkanlarından ayrılır.

Bursalı Tantuni’nin menüsü oldukça çeşitlidir ve müşterilerine et seçeneklerinin yanı sıra patates ve soğan seçenekleri sunarlar. Ayrıca, ek olarak tercih edilebilecek soslar da mevcuttur. Sıcak, lezzetli ve doyurucu olan tantuninin yanında salata ve ayran gibi seçenekler de mevcuttur. Burada sunulan lezzet ve tat bileşimi sayesinde müşteriler her daim Bursalı Tantuni’yi tercih etmektedir.

Beslenme Moderatoru
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.